Pilkkopimeän RamonesIlo
mudi
synt. 28. elokuuta 2011

agility:
medi3

näyttelyt:
2 x sert, 1 x cacib

3.10.2013
Kaksivuotias Ilo on jo vähän aikuisempi koira kuin Ilo ennen yksivuotissynttäreitään. Etenkin se näkyy siinä, että pikkupetteristä on tullut toisten koirien kanssa vähän tosikompi. Pessin kanssa se jaksaa riekkua ja rällätä vaikka kuinka, mutta uudet tuttavuudet eivät aina saa sitä heti syttymään villeihin hippaleikkeihin.


Sen sijaan harrastusrintamalla Ilo on parantanut suoritustaan koko ajan. Toki ohjaajan kehittyminen vaikuttaa tähän myös paljon, mutta Ilon syttyminen lajiin on mahdollistanut jatkuvan oppimisen ja edistymisen. Muita aktiivisia harrastuksia meillä ei tällä hetkellä ole. Olemme nousseet suhteellisen vähillä kisoilla kolmosluokkaan, ja en usko SM-kisojen vielä ensi kesänä meitä kutsuvan, joten nyt olemme ansaitulla kisatauolla hiomassa taitoja.

Kotona Ilo on todella leppoisa kaveri. Mudimaiseen tyyliin se pysyttelee aika paljon pois tieltä, suuri osa päivästä menee lempipaikassa minun ja Tuomon sängyssä. Se aika harvoin kärttää minusta leikkikaveria, mutta lähtee tosi innoissaan aina mukaan, jos ehdotan leikkiä. Ruokahalu on Ilolla edelleen aivan loistava, mikä tekee lähes jokailtaisista naksutteluista helppoa ja Ilo oppii uudet temput nopeasti. Äänensä Ilo on kyllä viimeisen vuoden aikana tosiaankin löytänyt, ja tykkää huudella aika kovasti.

Mudin hankkiminen on ollut paras päätökseni ikinä, ja Ilo on mulle aivan täydellinen hurtta. Missä vain kuskaankin sitä, aina saa olla ylpeä hyvin käyttäytyvästä ja taitavasta pikkupiskistä.

11.8.2012
Nyt kun Ilo on jo melkein vuoden, osaan jo vähän kertoa, millainen koira se on.

Ilo on tosi iloinen. Sillä ei useinkaan turhan moni ajatus päätä pakota, vaan pikemminkin hölmön on helppo hymyillä. Kotona Ilo tykkää viettää aika paljon aikaa omissa oloissaan, eikä vieraidenkaan tullessa jaksa kovin pitkään leikkiä seuraeläintä. Hoitotoimenpiteet ja käsittely täällä kotosalla vetävät pennun mielen ihan matalaksi, hierontakin tuntuu oikeastaan tosi kivalta, mutta silti sen aloittaminen aina vähän jännittää. Kodin ulkopuolella Ilo sitten onkin tosi reipas ja rohkea tyyppi. Se menee aina häntä pystyssä kohti uusia seikkaluja, ja ikävät sattumukset se ravistelee (kirjaimellisesti) nopeasti pois.

Ilosta on kuoriutunut oikein mainio agilitykoiran alku, toissapäivänä kävimme möllikisoissa minien rimoilla tekemässä pelkistä hypyistä ja putkista koostuneen radan, missä Ilo sijoittuikin sitten luokassaan toiseksi. Lisäksi ollaan käyty sunnuntaisin tokoilemassa Oulun Koirakerhon kesäryhmässä, Ilo on siinäkin vallan pätevä, mutta ohjaajalle se ei ole niin mieluinen laji. Paimennustakin on jo käyty harjoittelemassa pari kertaa.

Ainakin toistaiseksi Ilo on ollut todella sosiaalinen toisten koirien kanssa, eikä se koskaan provosoi ketään. Sen kanssa on helppo mennä ja reissata, ja aika paljon on jo ehditty matkustellakin. Ilo on todella avoin myös ihmisten kanssa ja tutustuukin mielellään uusiin tuttavuuksiin.