lauantai 19. tammikuuta 2013

Kisaaaargggggghhhhhh

Nyt on vissiin sen verran kauan kulunut viimeisimmästä postauksesta, että pakko on jotain näpytellä.

Ensin tärkein: uusivuosi sujui Ilon osalta yhtä lupsakkaasti kuin viimeksikin, uskalsi käydä tuossa meidän aidatulla takapihalla pissallakin, vaikka jotain paukkuja vielä kuului. Pessi sen sijaan pidätteli 22 tuntia, kun takapihalle ei uskaltanut ja remmissäkin meni pissafiilikset, kun jostain kaukaa vielä joku paukku kuului. Reppana. :(

No joo. Maksoin tässä juuri Oulun Koirakerhon jäsenmaksun tälle vuodelle, samoin Kennelliiton jäsenmaksun. Ja ostin sitten sen kisalisenssinkin. Kuusi viikkoa siihen suunnittelemaani kisaviikonloppuun. Kisoihin en ole vielä ilmoittautunut. En osaa päättää, montako starttia ottaa. Kisa on kaksipäiväinen, lauantaina kolmoset ja sunnuntaina ykköset ja kakkoset. Lauantaina ajattelin siis viedä Ilon mittautettavaksi ja hommata sille kisakirjan, kaikessa rauhassa. Mutta jos tulos onkin maksi, niin en minä voi sitten startata, Ilo on ihan pari kertaa vasta edes 40-senttisiä rimoja kokeillut ja ne on hurjan isoja. :( Että pitäiskö ostaa vain yksi startti siltä varalta, että tulee pettymys, eikä mene rahat hukkaan. Mutta jos se onkin medi, niin kuin todennäköisempää (EHKÄ! en halua manata mitään!!) on, niin kannattaisi ottaa ehkä kaikki kolme, koska Ilo tekee poikkeuksetta paremmin, mitä enemmän se tekee. Eiliset treenit menivät hyvin, mutta alkuosa oli kyllä äärimmäisen hysteeristä nuudelihuutoa.

Koirilla on myös silmätulehdus. Tänä aamuna kävin köyhtymässä vähän eläinlääkärillä. Kumpikin voi ihan fine ja ovat reippaita, mutta Pessin toinen silmä etenkin rähmi eilen aivan hulluna, niin se jäi sitten sairaslomalle treeneistä. Musta vähän tuntuu, että Pessi saattais pitää pienen agilitytauon tässä muutenkin, kun on vähän agi-inspiraatio ollut hukassa. Ja saisin keskittyä vaan Iloon, nuo on niin erilaisia, että ohjaaminen on niin pirun vaikiaa.

Ja jos joku oulunseutulainen sattuu lukemaan tätä ja käy Active Dogilla vuokrakorttilaisena, minä etin sinne treeniseuraa!! Viestiä saa myös levittää! Mieluusti kisaavaa tai kisaamista aloittelevaa koirakkoa etsitään, mutta koska toistaiseksi oikein ketään ei ole löytynyt, olen aika avoin mille tahansa ehdotukselle. Olen Active Dogin Facebook-sivullekin laittanut viestiä, mutta ei mitään. :(

Sanokaapa mielipiteitänne tuosta kisajutusta. Ja että miten voisin hermojani rauhoittaa tuon mittausjutun suhteen?

2 kommenttia:

  1. No kyllä se mediksi mitataan! Ilo on vielä kropaltaankin semmoinen siro, että sen yleisvaikutelmakin jo kertoo enempi medi- kuin maxi-luokan koirasta. Ja hei, Ärräläisten puolisiskoja on tässä juuri viikon sisällä mitattu kaksi kappaletta medi-luokkaan ja ovatten ymmärtääkseni Ilon kanssa suhtkoht saman kokoisia.

    Hyvillä mielin kohti kisoja! Te ootte niin taitavia ja niiiin medejä! :)

    t. Johanna ja Hyrsky

    VastaaPoista
  2. Käy jossain ihan muissa kisoissa ennen näitä hakemassa se kisakirja? Eilen katselin, kun yhdestä sheltistä tehtiin pikkumaxi ihan muutamalla millillä. Eikä se sirous ja medimäisyys mitään auta (katkerako? ;) ), jos mitta ei vaan ota maahan. Saat sitten rauhassa keskittyä kisoihin ilman painetta. Meidän ekat kisat meni niin metsään maxi-tuomioista, että en todella toivo sitä keskittymättömyyttä kenellekään. Siellä on niin monta muutakin jännää juttua.

    Terkuin, Sanna ja Helmi

    VastaaPoista