tiistai 14. elokuuta 2012

Agilityvideoita ja -asioita

Täällä olisi taas kasa videoita näytettäväksi. Jos nyt ensin kuitenkin kertoisin vähän, missä vaiheessa Ilon esteet ovat...

Hyppyjen kanssa on pidetty korkeintaan minirimoja, yleensä vain 5-10 cm korkeudella maasta. Hakee hyvin hyppyjä, mutta selvästi vielä hahmotusvaikeuksia, jos lähestyminen on suoraan siivekettä kohti (siis niin, että ei näe muuta kuin hypyn suoraan sivusta). Näistä videoiduista treeneistä seuraavissa treenattiin yhtä sellaista ohjauskuviota, missä nimenomaan tuollaista lähestymiskulmaa tuli otettua aika paljon, ja meni imo paremmin kuin videolla. Ilo menee toivottavasti syyskuun aikana ainakin virallisiin (silmä- ja) polvitutkimuksiin, joiden jälkeen voidaan sitten ruveta harjoittelemaan hyppytekniikkaa ja nostamaan rimoja. Aiheellista lienis myös kyynärien ja lonkkien kuvaaminen, mutta pitää katsella rahatilanne, että minkä verran koirasta tutkitaan nyt.

Putket on tosi jees, ja hakee hyvin myös putkenpään, jota ei lähettäessä näe. Putkille tarvitsisi kuitenkin vielä enemmän estehakuisuutta, koska Ilo on niin nopea, ettei mulla ole/tule olemaan aikaa viedä sitä parin metrin päähän putkea joka kerta.

Kepit on ihan alkutekijöissään. Niitä opeteltiin välillä remmissä, mutta nyt sitten olen aloittanut alusta kujalla. Ongelmana on nyt se, että mulla on käytössä vain aurauskeppikepit, jotka antavat niin paljon periksi, että kujaa ei pääse oikein kaventamaan, koska Ilo voi vaan jyrätä kepit matalaksi. Eli jotku harjanvarsikepit tarvis. Antakeepa vinkkejä, miten harjanvarsiin sais kiinnitettyä jonku metallijutun, jolla ne voi tunkea maahan!

Kontaktien kanssa ollaan puomin osalta jo melko hyvässä mallissa, A:n alastulo on ihan jees, mutta nyt sille on tullu ilmeisesti sellainen käsitys, että koko esteen suorittaessa monesti epäonnistuu -> ei saa palkkaa, joten kannattaa mieluummin yrittää päästä tekemään pelkkä alastulo. Eli nyt kauheeta hetsausta ylösmenolle. Keinu on iiiihan alkutekijöissään, koska sitä ei oo ollu meidän hallilla nyt hetkeen (on lainassa toisella kentällä).

Noniin. Pistetääs sitte ainaki yks video:

5 kommenttia:

  1. Ilo on taitava! Hyrsky osaa ehkä murto-osan tuosta! :D Mitäs jos veistäisit ne harjanvarsikepit teräviksi? Mää laitoin joskus kirveellä ne piikeiksi ja löin maahan :D Hyvin toimii!

    VastaaPoista
  2. Tuo ois kyllä varmasti fiksuin ja helpoin tapa. Kuin pitkältä matkalta niitä vuolit? (Ja Ilo ON tosi taitava, kartturi on ihan surkimus. :D)

    VastaaPoista
  3. Oliskohan vuoltu osa jotain 10-15 cm..? Tehdessä sen näkee parhaiten, mikä on hyvä mitta. Hyrsky perustaisi varmasti mielellään Ilon kanssa "riippakiviagiohjaajista kärsivien koirien vertaistukiryhmän" :D

    VastaaPoista
  4. Pistetään ne sit kasvattitreffeillä juoruamaan ja huokailemaan kimpassa... :D

    VastaaPoista
  5. :D Ilo on taitava!! Ja kaunis :) Kiitos treffiseurasta, toivottavasti nähdään molempien teidän kans taas pian!

    Johanna

    VastaaPoista