keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Viimein - Pessin luonnetesti ja muita kuulumisia

Noniin, postataanpas viimeinkin nämä Pessin luonnetestivideot. Yhteispisteiksi tuli +95 p., eli melko tavalla alle keskimääräisen schipperken tuloksen. Rohkeus toimia oli Pessin testisuorituksessa surin puute.








Noniin, mitäs kaikkea tässä on sitten reilussa kuukaudessa tapahtunut? Ainakaan minä ja Pessi ei olla vieläkääääääääään käyty korkkaamassa virallisia agikisoja. Eikä olla yksissäkään epiksissäkään käyty. Aina löytyy joku tekosyy. Tämä on niiiin typerää. Sitten me ollaan käyty Inkoossa mudileirillä, sieltä on muutama videokin näytille ja aion sieltä kirjoittaa treeneistä vähän paremman tekstin vielä. Jyväskylässä käytiin sitten koko perheen (eli minä ja Tuomo sekä koirat) voimin Tuomon sisarusten luona kyläilemässä. Jyväskylä oli oikein mukava paikka!

Ilo on käynyt nyt toiseenkin kertaan paimentamassa ja meininki oli melko eri, täysin positiivisella tavalla! Ilo on ihanan rohkea tytski. Toivomuksena olisi päästä ainakin kerran vielä tälle kesälle. Tehtiin kahdesti ulkona ja kerran sitten tallin sisällä vähän tallitöitä. Ulkona harjoiteltiin lähinnä minun lampaiden kanssa liikkumista, kävelin lampaiden kanssa aitoja pitkin, Sanni tuli Ilon kanssa perässä (Ilo oli vielä remmissä kun se siitä Sannin avusta sai selvästi itseluottamusta) ja aina välillä sitten vaihdettiin suuntaa, eli minä sain opetella sauvan käyttöä. Toisella kerralla Ilo oli vähän aikaa irtikin, mutta yritti koko ajan hakeutua ihan minun tykö, joten me varmaan harjoitellaan remmissä niin kauan, että Ilon mielestä on ihan OK olla kauempana musta. Kyllä se irtikin hyvin niitä lampaita sitten handlasi, mutta se oli mulle vaikeampaa ja en halunnut Iloa liikaa kepillä ahdistella. Sisällä tehtiin karsinasta toiseen kuljettamista, ja siinäpä Ilo olikin taitava! Ei pelottanut yhtään suikahtaa pienestä välistä sinne lampaiden taakse. :) Se saa myös lampaat hienosti liikkumaan, ulkonakin yksi mustavalkoinen meinasi aina jäädä muista jälkeen jäkittämään, mutta Ilo teki hienon puolelta toiselle hypyn sen takana, ja joka kerta lampas lähtikin sitten hienosti liikkeelle.

Sunnuntaina käytiin katsomassa yleisurheilun Kalottiottelua Raatin kentällä, missä molemmat koirat saivat harjoitella starttipistoolin kuuntelua. Pessille laukaukset olivat tottakai kova paikka, siltä peitin korvatkin aina kun olin tarpeeksi nopea, mutta joka laukauksen jälkeen palautui nopeammin normaaliksi. Ilo ei tuumannut laukauksista mitään, hyvä niin. :)

Tulevana viikonloppuna onkin Qstock, ja koirat menevät ystävälleni Tanjalle oikein YÖKYLÄÄN. Ilo ei ole tainnut olla aikaisemmin missään yökylässä ilman minua, mutta luotan kyllä, että hoitolointi menee hyvin. Tanja onkin Pessin vakkarihoitajia, joten sille kuvio on tuttu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti