lauantai 10. elokuuta 2013

UPK:n erkkari 3.8.2013

Olin ilmoittanut Ilon Unkarinpaimenkoirien erikoisnäyttelyyn, sillä se järjestettiin Oulussa. Valitettavasti vain en päässyt itse paikalle, koska jouduinkin sinne leikkaukseen. Onneksi Ilolle järjestyi esittäjä ja Tuomo kuskasi sen paikalle. Narttuja oli pentuluokassa kaksi ja kilpailuluokissa seitsemän. Ilo oli ainoa junnu. Tuomarina toimi Katalin Szabóné Iványi Unkarista.
Tässä arvostelu:

"Hyvänkokoinen. Vähän epävarma korvienkanto. Saisi olla pyöreämpi kallo. Voimakas otsapenger. Hyvä rintakehä. Hyvät raajojen kulmaukset."

Tuloksena EH. Sain nähdä videon arvostelusta ja olin tosi yllättynyt, että niin kauan kehässä tuuskattiin ja noin mitäänsanomaton arvostelu. Toivoisi, että erkkarissa saisi vähän kattavamman arvostelun, eikä vain kahta riviä lomakkeeseen. Tämä tuomari taisi tykätä vähän jykevämmästä mallista, koska sellaisia sitten sijoitti. :)


Nyt onneksi seuraavat näyttelyt ovat vasta marraskuun puolivälissä Jyväskylässä (jos jaksan Iloa edes sinne ilmoittaa, itse menen kuitenkin). Alkaa tulla jo ähky. :) Mulla loppuu saikku huomenna ja sitten on vielä perjantaihin ponnistelukieltoa, eli en voi treenata ennen ensi viikonloppua. Silloin ois ollut KAS:lla kisat, mutta jätän nyt väliin, kun en halua tietää millaisia lapasesta lähtemisiä ja möykkää nähtäisiin, jos yli kahden viikon treenitauolta yhtäkkiä poukattaisiin kisoihin. Siitä kuitenkin viikon päästä on oman seuran kisat, mennään sitten sinne.

2 kommenttia:

  1. Ai teidän arvostelussa lukee, että toivoisi lisää pyöreyttä kalloon? Noin arvosteluja seuranneena voisi sen luulla olevat, että toivoisi vähemmän pöyreyttä. Mudin pään tulisi olla kiilmainen ei missään nimessä pyöreä. Kroaatin ja mudin yksi eroista rotumääritelmällisesti on että mudilla kuuluu olla kiilamainen suippo kallo kun taas kroaateilla pyöreä, johon on ns. liitetty kuono osa.

    Ilo oli kyllä nätti tyttö ja sopivan sporttinen harrastuskoiraksi :)

    Niina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh niinpä, etenkin kun aiemmin on lähinnä ollut moitteita liiasta pyöreydestä. :D Pitää ehkä vielä kasvattajan mieheltä kysyä, että onko käännetty oikein. Itse en yllättäen unkaria taida, niin pakko luottaa käännökseen. Omastakin mielestä Ilolla on ennemmin tosi pyöreä pennun pallopää. :)

      Poista