torstai 3. marraskuuta 2011

Eläinlääkärireissu ex tempore

Ilo loukkas itsensä tuossa kympiltä pihalla, kun Pessi ärähti sille (rätköttäessään lähellä olevalle koiralle). Kääntyi kannoillaan ja samantien alkoi uikutus. Ensin en kiinnittänyt huomiota, kun se on aiemminkin uikuttanut kun Iso-P on sanonut pahasti, mutta heti kun käänsin huomioni siihen huomasin että joku on vinossa. Istui paikallaan ja roikotti toista etutassua. Tunnustelin tassun ja jalan läpi, mutta ei parkaissut tuskasta missään vaiheessa, itki vaan koko ajan. Nostin seisaalleen, mutta ei laittanut painoa tassulle. Tultiin sisään ja uusi yritys lattialal - ei laita painoa ja itkee vaan. Käväisin suihkussa kun Tuomo odotti Ilo sylissään. Ei itkenyt enää paikallaan ollessaan mutta heti kun laittoi seisomaan niin itku alkoi. Ei edelleenkään mitään kipukohtia kintussa kun venyttelin ja painelin. Kävin sitten soittelemaan eläinlääkäreitä ja kun parille yksityiselle ei päässyt, soitin kunnan ell:lle. Käskivät tulla yhdeksitoista ja hoitsu sanoi että saattaa joutua odottamaan hetkisen. Tuomo otti Pessin ulkoilemaan (ei oltu ehditty kuin ehkä 3 minuuttia olla pihalla kun Ilo loukkas) ja me lähdettiin i-pillerin kans ajelemaan Poratielle. Ei tosiaan jouduttu odottelemaan kuin muutamia minuutteja ja lääkärisetä oli tosi mukava. Ilo painoi nyt 3,75 kg, eli n. 400 gr tullut lisää viikontakaisesta.

No, lääkäri sitten tutki ja tunnusteli jalkoja, mutta Ilo ei edelleen ollut moksiskaan tunnustelusta. Tässä vaiheessa myös suostui seisomaan ilman itkuja ja jopa ravaamaan, tosin erittäin selvästi ontuen. Ei siis ole mitään murtumia tai nivelten paikaltaanpoismenoja, vaan lihasrevähdys/venähdys/tms. Ilo sai pistoksena tulehduskipulääkettä ja reseptin sain huomenna haettavaksi jos edelleen kipuilee. Nyt kuitenki on ihan pirtsakan oloinen ja kävi pihalla ihan itse pissallakin. Toivotaan että toipuu äkkiä.

1 kommentti:

  1. Voi Iloa, ikäviä tämmöset! Onneksi ei ollut murtumia! Tosin ei kyllä Mistykään tietääkseni missään vaiheessa aristanut/näyttänyt kipua, tassua kosketeltaessa, ontui vaan selvästi useamman päivän ajan ja oli tavallista rauhallisempi. Ell sanoi, että pennut eivät välttämättä näytä kipuaan samalla tavalla. Mut jos ontuminen menee nopeasti ohi niin kaikki on varmasti ok. Ja onneks pennuilla tuommoset paranee äkkiä!! Mistyn jalka on parantunu mainiosti, ei oo tosiaan meillä ollessaan enää oireillut :) Ensi viikolla menemme kontrollitarkastukseen vielä.

    VastaaPoista